Συμβουλευτική Επιχειρήσεων

Η οικονομική κρίση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία τα τελευταία χρόνια κάνει φανερό όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη των επιχειρήσεων να διαχειριστούν επιτυχώς μια κατάσταση άγνωστη μέχρι πρότινος στις περισσότερες εξ αυτών. Από τον παραπάνω κανόνα δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν ούτε οι ελληνικές επιχειρήσεις μιας και η συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έχει ορατό πλέον αντίκτυπο στη λειτουργία τους. Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η υποτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας και η συχνή αλλαγή των φορολογικών σχημάτων αποτελούν «θηλιά στο λαιμό» πολλών, κυρίως μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την επιβίωση τους.

deal-1200xx4589-2581-0-224

Αποτελεί λοιπόν κρίσιμο παράγοντα επιβίωσης μιας επιχείρησης η συνεργασία με εξειδικευμένους οικονομικούς και νομικούς σύμβουλους οι οποίοι έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να καθοδηγήσουν τους επιχειρηματίες να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες της αγοράς.

Μία τέτοια ευκαιρία αποτελούν και οι τέσσερις νέες δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020» αναμένεται να δώσουν πνοή στην ελληνική οικονομία με το συνολικό ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 370 εκ. €, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

Πρόκειται για τα προγράμματα:

  • «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων» Το πρόγραμμα, θα ενισχύσει  επιχειρήσεις, που έχουν συσταθεί έως την 31/12/2015. Οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να έχουν προϋπολογισμό ύψους επένδυσης από 15.000€ έως 200.000€, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται κατά μέγιστο στο 40% με δυνατότητα προσαύξησης κατά 10 μονάδες στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού
 • «Ενίσχυση Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» Το πρόγραμμα, θα ενισχύσει πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί έως την 31/12/2015 που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, και απασχολούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον μια (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας. Οι επενδυτικές προτάσεις μπορούν να έχουν προϋπολογισμό από 15.000€ έως 150.000€, ενώ το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 40% με δυνατότητα προσαύξησης κατά 10 μονάδες στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
 • «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» Το πρόγραμμα, θα ενισχύσει πτυχιούχους τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους. Επενδύσεις ύψους:
  • έως 25.000€ στην περίπτωση ενός ατόμου
  • έως 40.000€ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων·
  • έως 50.000€ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων ατόμων
  και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.
 • «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» Το πρόγραμμα θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων με επιδότηση έως 60.000€ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.
Έχετε οποιαδήποτε απορία; Συμπληρώστε τη φόρμα και ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Νίκος Γαρύφαλλος θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Το μήνυμά σας

flag